Jobbig dag..

Ibland undrar jag varför saker blir som dom blir. Är det bara jag som har någon konstig talang att alltid vela i jobbiga situationer, och så skiter det sig i det stora hela? Kan jag aldrig välja något, och sen stå fast vid det? Känslorna är blandade, just nu är det uppror. Jag vet ena sekunden vet jag precis vad jag vill, nästa är jag helt uppriven och förvirrad.
varför är livet inte lätt?

Nu har jag genom att bara blunda, låtit det rinna ut i sanden igen. Jag ville ha de på ett sätt, och så blev det något helt annat. Jag måste erkänna att just nu är livet inte på topp. Saker är otroligt jobbiga, och det är ett helvete att klara sig igenom detta.

Jag är rädd, förvirrad, och jag tycker verkligen att allt är bara som en stor klump av känslor. Av och på knappen är sönder, och nu bara blir det stor klump av alltihopa! Livet är skit helt enkelt!

snööööööö:)

Mysigt med snöööö :) bara vitt överallt!!! Slippa vinterns slask och regnrusk :)
Jag är otroligt nöjd!

Fick en bok och en sjal av petra och lollo, med ett upp peppande kort till! Blev riktigt rörd! Hade ni verkligen inte behövt! Gullungar!

Melodifestivalen? Ja jag vet inte det känns så utdraget.. men vem vet? Kanske, kanske inte ;)

Rensade bland mina bilder igår och idag, sorterat ALLA bilder.. sjukt mycket bilder, och sjukt vilken o ordning!!
Nu är det sååå bra, jätte bra upplagt och planerat, riktigt stolt!

Dessutom röjde jag i stallet idag, blev jätte nice :)  Hittade massa saker jag inte ens visste jag ägde!

Eventuellt kommer den nya hyresgästen på söndag med sin häst, spännande.. Halvblodssto? tror det var det, känner att jag inte riktigt har koll!!

Dax att duscha.. pussohej!


peppande kloka ord!

En stenhuggare som upplever att han är med och bygger en katedral, jobbar bättre än en som upplever att han endast hugger sten..


Ett barn som ska klättra i träd ser först trädets topp och om det är tillräckligt högt för att vara intressant. Först därefter ser barnet de lägre grenarna som det måste använda för att nå upp...

Även en tusenmila färd börjar med ett steg!

Om man inte vet vart man ska är det ingen ide att skynda sig, man vet ju ändå inte när man är framme. - Nalle puh

Lär detta av vatten; högljutt plaskar bäcken, men oceanens djup är stilla.. - Buddha

Allt skapas två gånger, först i fantasin, sedan i verkligenheten!

Livets brokiga väv är densamma vare sig du nöter ut den skrattande eller gråtande!

Det finns ingenting jag inte kan, bara olika saker jag ännu inte lärt mig!


sämsta kvinnliga bilförarna någonsin?

bråttom från bensinstationen?
Stressad till jobbet? Glömde bensinslangen kvar i tankhålet...

vad hände?

Oj oj.. praktiskt taget sitter hon i skiten!

...närmast ialfall :)

Stressad dam?

jaha hur tänkte man här då?
Allt är inte försvarbart!

någon sitter i sjön..
ojojoj!?


Man ska inte bråka med naturen.. Den kvinnliga könet är starkast.. ÄVEN i det vilda... se och njut!

Särskilt killar.. Detta är första fasen..



Sanningen kan vara hård ;)

 

hoppsan sa!!


Ut med det positiva!

Jag vet inte varför, men man stannar oftast vid en tanke. Man tänker positiva tankar om folk, men man pratar bara negativt om och med människor. Det verkar som det är en egoist stämpel på att vara medveten om sina bra sidor. Om jag ställer en fråga, säg tre dåliga egenskaper hos dig, till vem som kan de på 3 röda sekunder redogöra negativa saker om sig själv, man är alltså otroligt självkritisk utåt. Om jag hade sagt säg tre saker du är jätte bra på, då blir folk genast mer blygsamma... varför? Är det fel att kunna prata om sina bra sidor?

Hur ofta tänker jag inte tanken, oh vad snygg tröja, eller vackra ögon, fint hår, osv folk jag möter känner och umgås med har. Men nog ta mig tusan säger jag det i bästa fall 10 av 100 gånger.. Jag tror jag måste ändra lite på detta, vet inte om det bara är jag. Men man borde säga och dela med sig mer av sina positiva tankar om folk. Det är ju egentligen bra.. Varför stannar det nästan alltid vid en tanke? När jag vet att det är en glädjande kommentar..

Time to change.. :)

sandra, du är underbar!
ante, vad skulle jag gjort utan dej?
sys, du är en ängel!
mamma och pappa, tack för ni ställer upp!
Finns hur många som helst, kan skriva här i timtal...

Tänker på er alla, massa fler än ovannämda, dessa förtjänade dock en guldstjärna i hörnet :)

Chipp!!!

vad är lycka?


Nu har jag kollat upp lite fakta om lycka, detta konstiga och förvirrade ämne..

Det finns generellt tre olika filosofiska synsätt när det gäller hur man definierar och mäter lycka:

Hedonism
– Man definierar njutningen utefter sin egna subjektiva uppfattning om sin egna njutning, oberoende vad njutningen består av.
Önskeuppfyllelseteorin – Lycka mäts efter mängden önskningar och förhoppningar som går i uppfyllelse.
Objektivistisk pluralism – Lycka definieras utifrån objektivt 'goda' ting, ofta saker som kärlek, frihet och kunskap.

Ta en luffare och en skalbagge. Är skalbaggen lyckligare, iom att den uppfyller det hedonistiska kriteriet och är helt nöjd för att den finner mat och kan föröka sig, eller är luffaren lyckligare iom att den har en större kvantitet av önskningar som går i uppfyllelse, och kan i större utsträckning tillgodogöra sig de objektiva värdena?

Detta är en frågeställning som rör hur man värdesätter liv, men också hur man värdesätter olika människor.

Ifall vi värdesätter alla människor lika, är det då pga att människor kan tillgodogöra sig de objektiva värdena? Men... existerar inte ändå lycka oberoende såna saker som frihet och kunskap?

Vad är lycka?


Riktigt förvirrad läkare(?)

Då var det fredag igen!! Tiden bara rusar iväg, och jag tycker den står still. Livet är ganska rörigt just nu, men det känns som JAG har kontrollen över mitt liv just nu. Bitvis är det mycket tuffare än andra dagar, självklart..

Var hos doktorn idag för jag har ont i örat, rinner massa klägg!! Först när läkaren skulle ropa in mig så sa han kim, kim attnarsson och kollade bestämt på de två ca 15åriga grabbarna i soffan mitt emot. När jag sedan reste mig upp så tittade han förundrande på mig och sa igen kim, kim atnarsson! ja det är jag, sa jag då, lite väl bryskt kanske.. Hans kommentar var spännande...
 men du är ju en kille, eller nej förlåt jag trodde du var en kille... (hur tror man att någon är något när man har en passient med ett genusneutralt namn?, dessutom stod det rebecka i mellan namn, vilka killar heter rebecka?? )

Väl inne i läkarrummet óch efter hans sjutton ursäkter för hans namnmiss, förklarade han att min öroninflamation var halsfluss.. Tog ett test som, som var negativt mot halsfluss..

Då i brist på fantasi bestämde han sig.. tadaaa! Kim har öroninflamation, fast han tio min tidigare sagt att det ABSOLUT inte var någon som helst öroninflamation.. spännande läkare!! Han skickade ut ur rummet, med order att ta ut medicin på apoteket.. mig med hade jag ett recept så jag kan hämta medicin mot min öroninflamation...

När jag fick medicinen, fick jag förklarat att den var till halsfluss.. Då undrar jag följande..

HUR VÄCK VAR MIN LÄKARE? är han läkare?  vart är världen på väg?


Kan dock rekomendera några böcker... Camilla Läckbergs böcker isprinsessan,predikanten, stenhuggaren, tyskungen, olycksfågeln, sjöjungfrun och fyrvaktaren... Läst alla nu, äckligt bra!! (bäst var isprinsessan och sjöjungfrun om ni frågar mig! )

Rekomenderar dom varmt, precis börjat med stieg larsson, flickan som lekte med elden.. verkar som att boken är 100 gånger bättre än filmen, och jag som älskade filmen!! WOOOHOO!

Rätt konstigt ändå, innan när jag gick i skolan läste jag bara det nödvändigaste. Nu har jag blivit värsta boklusen! FULLKOMLIGT PLÖJER igenom böcker.. Spännande vändning mina vänner! Vad kommer hända här näst?

Var ute i stallet idag, GUD vad mysigt! Solen sken, vindstilla, snön glittrade och hade underbart sällskap! Mysigt värre! Kvällen kunde dock varit bättre, fick storstryk i skipbo, och skit gubbe!! Hur mycket oflyt kan man ha egentligen? Vann dock i finns i sjön, hur lågt är inte det? haha..

Fick höra idag att man ska kunna balansera ett okokt ägg, så det står av sig själv, fast det är klurigt. Spännande, ska jag pröva en dag när jag inte har något kul att hitta på .. (lär aldrig hända)


Jobbig dag!

Vissa dagar är svårare än andra, så är det för alla. Idag är en extra jobbig dag ur många synvinklar!
Känns som jag just nu har oflyt, inget vill som jag innerst inne vill. Jag vill bara att allt ska bli bra, är det för mycket begärt? Och vem bestämmer om jag ska ha de bra eller dåligt? Borde vara jag som bestämmer det.

Idag är en riktig kämpardag, all energi har gått åt. Just nu är det tomt!
Jag har en förmåga att omvända mycket idag till negativ energi, men som sagt vissa dagar är bara sämre än andra!

Jag skulle vilja ha en knapp, så man kunde spola tillbaka till tillfällen i livet man kunde valt annorlunda. Saker jag vill ändra som jag inte kan ändra. Gjort är gjort och kommer aldrig mer igen!


RSS 2.0